miercuri, 4 martie 2009

razboiul dintre sexe

De cand lumea si pamantul, femeile si barbatii s-au aflat intr-un continuu si extenuant conflict. Unii ar sustine poate ca este unul dintre lucrurile care fac viata mai palpitanta si mai putin plictisitoare. Altii ar sustine ca este inevitabil. Mie sincer acest conflict mi se pare absolut inutil si obositor in acelasi timp. De ce ne aflam oare in aceasta continua lupta unul cu celalalt, cand am putea practic evita toate aceste conflicte si frictiuni? Stiu, e greu sa schimbi o mentalitate care s-a instalat atat de confortabil si aparent irevocabil de-alungul timpului. Cum sa scoti din mintea oamenilor idei bine inradacinate de genul “toti barbatii sunt niste porci” sau “femeile sunt niste gaste, locul lor este la cratita!”? Ei bine, eu tin sa contrazic aceste idei si indraznesc sa afirm ca NU toti barbatii sunt niste porci. Si aici stiu, toate feministele imi vor sari in cap: “Cuuuum? Pai sunt niste misogini, iresponsabili, etc.”…

Bun, sa luam lucrurile pe rand. Nu ne grabim oare prea tare sa etichetam oamenii si sa-i bagam pe toti in aceeasi oala? Eu cred ca da. Daca pornim de la premisa ca “toti barbatii sunt porci” si nu le dam vreo sansa sa ne convinga de contrariu, ei bine, asta vor fi in cele din urma. Pentru ca daca noi asta credem si asta sustinem sus si tare, lor le vine foarte comod in cele din urma sa-si accepte eticheta si sa se comporte ca atare, chiar daca initial aceasta eticheta nu li se potrivea.

Si mai indraznesc sa fac o afirmatie: eu iubesc ’specia’ barbatilor. Au ‘ceva al lor’ pe care se pare ca majoritatea femeilor nu-l mai observa. Dar n-as vrea sa fiu gresit inteleasa, bine-nteles ca nu ma refer la cei care chiar sunt misogini sau ‘porci’ (pentru ca din pacate, exista multi si din aceasta categorie), si nu sunt o aparatoare frenetica a tuturor barbatilor, ci doar a celor care chiar merita atentia si iubirea noastra. Pentru ca inca mai exista baieti buni pe lumea aceasta, contrar opiniei generale, asa ca ar trebui sa deschidem bine ochii si nu mai improscam cu cuvinte gratuite… si mai important decat orice - sa nu uitam ca suntem diferiti pentru ca asa trebuie sa fim, sa invatam sa ne intelegem unul pe celalalt si sa ne acceptam reciproc. Pentru ca altfel se naste o dilema (cel putin in mintea mea): cum poate o femeie care considera barbatii inutili sa se indragosteasca (daca nu-si schimba orientarea sexuala, evident)?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu